Mittaviin irtisanomisiin ei ole tarvetta

Kokoomuksen valtuustoryhmä sekä Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestö ovat yksimielisesti todenneet Hämeenlinnan kaupungin vuoden 2014 tilausbudjettia käsitellessään, että Hämeenlinnan kaupungin ei tarvitse tehdä mittavia henkilöstön irtisanomisia, koska kaupunki on toteuttanut henkilöstötuottavuutta parantaneen palveluprosessien ja -rakenteiden uudistamisen vuosina 2009 – 2012.

Kaupungin henkilöstön määrä on vähentynyt 5,9 prosentilla vuoden 2009 alusta vuoden 2012 loppuun mennessä. Henkilöstökustannussäästöt ovat olleet 8 715 000 euroa. Lisäksi rakennemuutosten tuottavuushyödyt ovat olleet 7 996 000 euroa eli kaupunki on saavuttanut 16 711 000 euron tuottavuushyödyn.

Hämeenlinnan kaupunki on viiden vuoden aikana sopeuttanut henkilöstönsä määrän vastaamaan kaupungin tarpeita. Nyt kaupungilla työskentelee kolmisensataa henkilöä vähemmän kuin vuoden 2009 alussa.

Henkilöstön uudelleenkohdennuksissa sekä tehtävien muutoksissa kaupunki on noudattanut yhteistoimintamenettelyä, joten Hämeenlinnan Kokoomusnuorten mainitsemia yt-neuvottelujakaan ei tarvitse erikseen aloittaa.

Jatkossa kaupungin suurin henkilöstöpoliittinen haaste on henkilöstön rekrytointi, sillä ennusteen mukaan kaupungilta jää vuoteen 2021 mennessä eläkkeelle 1 072 henkilöä.

Kaija-Leena Savijoki
Puheenjohtaja
Kokoomuksen valtuustoryhmä

Keijo Suomalainen
Puheenjohtaja
Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.