Kuntien ja valtion velat eivät saa kasvaa

Peräti 69 prosenttia Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestön Elomessuilla tekemään kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että kunnat ja valtion eivät saa ottaa lisää lainaa. Vain 11 prosenttia antoi kunnille ja valtiolle valtuuden lainojen määrän lisäämiseen. Viidennes vastaajista eli 20 prosenttia ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa asiaan.

Yhtä selkeästi vastaajat vaativat kuntia ja valtiota kehittämään toimintaansa niin, että niiden nykyiset varat riittävät. Vastaajista 68 prosenttia oli sitä mieltä, että kuntien ja valtion verotuloja, maksuja ja lainojen määrää ei saa kasvattaa nykyisestään. Rahoituksen lisäämistä kannatti 14 prosenttia.

Tuloverojensa korottamista vastusti 52 prosenttia vastaajista. Hieman reilu neljännes eli 26 prosenttia oli valmis maksamaan lisää tuloveroa.

Arvonlisäveron korottamisen ja siitä aiheutuvan tuotteiden ja palvelujen hinnan nousun hyväksyi 29 prosenttia vastaajista. Puolet vastaajista kuitenkin vastusti arvonlisäveron korottamista.

Kyselyyn vastanneet saivat myös arvioida kokoomuslaisten luottamushenkilöiden toimintaa viisiportaisella arvosteluasteikolla. Parhaan mahdollisen arvosanan antoi 14 prosenttia vastaajista. Toiseksi paras arvosana heltisi 41 prosentilta. 36 prosenttia vastaajista arvioi toiminnan kolmanneksi parhaan arvosanan arvoiseksi. Heikoimman arvosanan antoi 2 prosenttia ja toiseksi heikoimman 7 prosenttia vastaajista. Arvioinnin keskiarvo oli 3,6. Arvioinnin tulos oli kymmenyksen parempi kuin viime vuoden Elomessuilla koottu arvio.

Kyselyyn vastasi 453 henkilöä. Vastaajien kesken arvotun matkalahjakortin voitti Tuula Iisakkila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.