Hauhon kirkonkylän venelaituri

Anni Puntila

Tällä valtuustokaudella Hauholle on suunniteltu yhtä investointia. Kaupunki on siirtänyt aikataulua jo kertaalleen vedoten niukkoihin taloudellisiin resursseihin eli rahan puutteeseen. Syy ei ollut yllätys. Tiedämme, että kaupungin kirstun pohja on näkynyt jo vuosia, mutta miksi juuri Hauholle kävi taas näin?

Kyse on Hauhon kirkonkylälle kaavaillusta venelaiturista. Siis venelaiturista. Ei kullalla päällystetyistä moottoriteistä, maanalaisista parkkihalleista tai kelluvista taloista, vaan venelaiturista. Sen kokonaiskustannukset olisivat korkeintaan muutaman satatuhatta. Summa on pieni, oikeastaan mitätön, kun sitä verrataan kantakaupungin investointeihin.

Viimeisimmän aikataulun mukaan laiturin pitäisi valmistua veneilykaudeksi 2015. Investointi ilmeisesti myöhästyy jälleen, koska ruoppaus tulisi suorittaa talvella eikä siihen vaadittua lupaa ole saatu aluehallintovirastolta. Jo vuosia puhuttu laituri-investointi karkaa jälleen hauholaisten hyppysistä. Joka kerta, kun rahaa jaetaan tai investointeja suunnitellaan, hauholaiset unohdetaan ringistä. Ilmeisesti 1300-luvulla asetettu Paavin kirous on edelleen voimissaan. Rangaistuksen toteuttaja on vain vaihtunut välissä.

Jaksan ihmetellä tätä peliä, jossa veroäyrit siirretään kantakaupunkilaisten nautittavaksi.  Kohta kuusi vuotta on leikki jo jatkunut. Milloin vaihdetaan osia?

Maa- ja metsätaloustieteiden yo. Anni Puntila toimii kokoomuslaisena varavaltuutettuna Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.